Blog

Hier lees je toegankelijke stukken over technische en lastige onderwerpen.

I don’t need a hard disk in my computer if I can get to the server faster… Steve Jobs

Cloud

Wij gebruiken de laatste ontwerpprogramma’s uit de Creative Cloud bundel van Adobe, zoals Indesign, Photoshop, Illustrator, Muse, Edge Animate en Premiere Pro. De programma’s geven ontzettend veel nieuwe creatieve mogelijkheden en sterk verbeterde documentverwerking. Bovendien maakt de clouddrive het mogelijk om bestanden overal direct te laten zien en te gebruiken.

Waarom in ‘The Cloud’ werken?

U werkt al in de cloud als u aan het mailen bent, gegevens invoert op een website of bestanden die op de server van uw werk staan op afstand benadert door een toegangspunt. Werken in de Cloud biedt een aantal voordelen ten opzichte van het lokaal opslaan van uw bestanden. Met name wanneer op meer dan één apparaat bestanden moeten worden bekeken of bewerkt zijn cloudtoepassingen efficiënt. Bekende gratis cloudservices met beperkte opslag zijn Onedrive (15 GB), Google Drive (15 GB), ICloud (5 GB) en Dropbox (2 GB). Deze toepassingen bieden een ‘desktopapplicatie’, waarmee u vanuit uw verkenner de ‘Clouddrive’ kunt benaderen zoals alle andere mappen.

Naast toegankelijkheid zijn voordelen van werken in the cloud: veiligheid/backup, extra opslagruimte, mogelijkheden om samen te werken en bediening op afstand.

De mogelijkheden van werken op een hosted of private server zijn eindeloos, net als de gevaren en de onbekendheid. Daarom kiezen veel mensen terecht toch nog voor een lokale backup van bestanden.

Tags: Cloud / Trends

Geef een reactie