Blog

Hier lees je toegankelijke stukken over technische en lastige onderwerpen.

Het kiezen van een CMS voor je website

Een CMS (Content Management System) is een systeem waarin de weergave, functies en content van je website eenvoudig te beheren zijn. Wanneer je geen verstand hebt van programmeren is het beheren van een website toch vrij eenvoudig te leren. Wel vraagt het een beetje tijd en feeling.

Green coffee-16Bij de opstart; het kiezen en inrichten van je domein, installeren van een CMS en het instellen van de weergave (thema) en functionaliteiten, ligt dat anders. In theorie kun je dit met de informatie die je op internet vindt allemaal zelf doen. Wanneer je hier plezier en interesse van hebt is dat natuurlijk altijd het proberen waard. Heel vaak echter maak je op enig moment keuzes die je later veel tijd of geld kosten, en nog vaker functioneren en ogen zelfgemaakte websites matig. Vraag dus hulp of advies van een creatief en ervaren persoon, zodat je een inspirerende kick-start maakt.

Wij hebben ervaring met alle bekende CMS, maar maken het meest gebruik van WordPress. WordPress is de beste keuze als het gaat om gebruiksvriendelijkheid, zoekmachinevriendelijkheid en kosten. Daarbij is het snel te installeren en open source, dus voortdurend in ontwikkeling.

De populairste Content Management Systemen zijn:

  1. WordPress
  2. Joomla
  3. Drupal

Webshop beginnen?

Bij het maken van een webshop spelen, behalve reguliere eisen aan een website, het product- en voorraadbeheer en mogelijkheden voor integratie van betaling en verzending een belangrijke rol. Dit moet allemaal veilig, efficiënt en professioneel gebeuren en daarom is professionele inzet sterk aan te bevelen. Dit is onze top 5 van webwinkelsystemen:

  1. PrestaShop (webwinkel)
  2. WordPress + WooCommerce (website beheersysteem in combinatie met gratis webwinkel plugin)
  3. Shopify (opkomend systeem, de keuze voor starters en goede sociale media-integratie)
  4. Magento (webwinkel)
  5. Joomla + VirtueMart (website beheersysteem in combinatie met gratis webwinkel plugin)

 

Geef een reactie