Blog

Hier lees je toegankelijke stukken over technische en lastige onderwerpen.

Responsive

Je herinnert het je vast nog: De allereerste telefoon waarop jij kon internetten. Met je vingers al schalend naar die plek op de webpagina, op zoek naar de links of info die je zoekt, downloaden… je had al drie keer je computer kunnen opstarten.

Tegenwoordig zijn smartphones en tablets qua (verbinding)snelheid, functionaliteit en schermresolutie klaar voor een aangename browse-ervaring. Helaas zijn alle websites dat nog niet.

Met de komst van responsive (schalend, responsief) webdesign kan een website op ieder apparaat optimaal worden weergegeven. Het werkt, eenvoudig gezegd, als volgt: In het stijlbestand van de website zijn instructies opgenomen om secties naast of onder elkaar weer te geven. Tot een bepaalde schermbreedte (breakpoint) plaatst de website secties onder elkaar. Ook de weergave van bijvoorbeeld het logo, het navigatiemenu en de elementen in je voettekst wordt geschaald naar de grootte van je apparaat.


Bij het maken van websites integreren ontwikkelaars steeds vaker de instructies die nodig zijn voor een ‘schalende’ website. Maak je een website op basis van een bestaand thema? Check of dit thema responsive is en aan moderne webstandaarden voldoet.

Wil je meer weten over het responsive maken van je bestaande of nieuwe website? We helpen je graag.

Tags: Responsive / website